Fontos információk a jelenléti oktatásról

Tisztelt Szülők!

A Kormány döntése értelmében, 2021. május 10-től az általános iskola 5-8. évfolyamai is rendes munkarendben, jelenléti oktatásban működnek, ezzel egy időben megszűnik számukra a távoktatás.

Annak érdekében, hogy a nevelés – oktatás zavartalanul és biztonságosan folytatódhasson, a tanév kezdetén kiadott intézkedési terv érvényben mard. Így továbbra is szükség van a testhőmérséklet – mérésre, fertőtlenítésre, szellőztetésre, az előírások szerinti maszkviselésre.

Kérem, hogy az intézményt csak egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogassa!

A jelenlegi járványhelyzetben lehetőség van arra, hogy a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében, a szülők kérelmezzék gyermekeik iskolába járás alóli felmentését. A tanulók iskolai távolmaradásáról szóló szülői kérelmet az intézményvezető részére, megfelelő indoklással, a hiányzást megelőzően, írásban a titkar@babitsiskola.sulinet.hu e-mail címre kell eljuttatni.

A gyermekek járványhelyzettel összefüggő távolmaradása esetén is a 20/2012 (VIII.31) EMMI rendelet, hiányzásokra vonatkozó szabálya érvényes, mely szerint a 250 tanítási órát, vagy egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladó hiányzás esetében, nevelőtestületi döntés alapján, a tanulóknak osztályozó vizsgát kell tenniük.

A fentiek alapján igazoltan otthon maradó tanulók a tananyagot önállóan dolgozzák fel, részükre digitális oktatás nem kerül megszervezésre. A tananyagban való előrehaladást a KRÉTA rendszerben tudják követni.

Köszönöm mindenkinek az elmúlt időszakban tanúsított együttműködését, megértését, a szülők és a tanulók kitartó munkáját!

Mindenkinek kívánok sok erőt és jó egészséget!

 

Esztergom, 2021. május 7.                                                                                                                    Tisztelettel:

                                                                                   Fazekas Bernadett,
intézményvezető

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.