Beiratkozás a 2019/2020-as tanévre

beiratkozásKedves Szülők!

A 2019/2020. tanévre történő beiratkozás időpontja

2019. április 11-én (csütörtökön) 8 órától 19 óráig és
2019. április 12-én (pénteken) 8 órától 18 óráig.

A beiratkozás lehetséges módjai:

Az e-Ügyintézés felület aktívvá válásával a szülők kétféle módon jelentkeztethetik gyermekeiket az általános iskola első évfolyamára a 2019/2020. tanévre:

1. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan csak papír alapon történő adminisztrációval:
A törvényes képviselők személyesen megjelennek a köznevelési intézményben és ott, a bevitt, beiratkozáshoz szükséges dokumentumok alapján az intézmény rögzíti a gyermek adatait a KRÉTA rendszerben, és elvégzi a korábban megszokott műveleteket.

2. Elektronikus ügyintézés lehetőségével kiegészített adminisztrációval:
Az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta/kezdolap) keresztül – regisztráció után indítja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot. Minden tankerületi központ által fenntartott köznevelési intézménynek biztosítani kell az elektronikus ügyintézéssel történő jelentkezési lehetőséget az ezt igénylő szülők számára.
Az e-Ügyintézés felületen a gyermek törvényes képviselője kitölti a gyermek adataival a jelentkezési űrlapot, amely adatokhoz a beiratkozás után az intézmény is hozzáfér. A rendszerből a szükséges nyomtatványok letölthetőek, kitöltés és aláírás után a másolatok feltölthetőek. Ha a beiratkozásnak ezt a formáját választják, akkor 2019. április 12-én 12 óráig tudják a regisztrációt megtenni, és ez esetben is meg kell jelenniük az intézményben legkésőbb 2019. április 12-én 18 óráig.

A beiratkozás napján, függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választják, minden szülőnek meg kell jelennie személyesen az intézményben, ahol megtörténik 1. esetben az adatok felvétele, 2. esetben az adatok ellenőrzése, az eredeti dokumentumok (beiratkozáshoz szükséges dokumentumok és nyilatkozatok) bemutatása.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
– A gyermek nevére kiállított személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány
– A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
– Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás: óvodai szakvélemény vagy szakértői bizottság véleménye
– Sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye

Szülői nyilatkozatok
– Nyilatkozat a törvényes képviselőről (1. számú melléklet)
– Nyilatkozat életvitelszerű tartózkodásról (2. számú melléklet)
– Nyilatkozat Etika/Hit- és erkölcstan választásról

A 2019. évi beiratkozásról szóló hirdetményt, az esztergomi intézmények körzeteit tartalmazó felhívást, a szülői nyilatkozatokat és az e-Ügyintézéssel kapcsolatos felhasználói segédletet elérhetik az alábbi linkeken:

 

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.